Att vara revisor

Det finns två olika typer av revisorer. Det första är de som har fått titeln revisor utan att ha någon form av erfarenhet eller utbildning inom detta område. Det andra är alla de som tagit den långa vägen och gått alla de utbildningar samt gjort alla de prov som krävs för att få kalla sig auktoriserad revisor. Naturligtvis kommer dessa olika typer av att bruka titeln revisor att vara olika. Den som är en utbildad revisor har givetvis ett större ansvar enligt lagen att allt som kontrolleras verkligen ska stämma, medan den som bara utsätts till revisor i en förening inte har detta tunga ansvar.

Being AuditorAtt vara revisor är ett tungt ansvar. Här handlar det om att kontrollera något som någon annan redan har utfört. Detta kan då vara ett sätt att finna olika fel som kan uppstå på grund av den mänskliga faktorn, att vi inte är ofelbara. Ibland kan det då vara att godkänna uppgifterna vilket betyder att du tagit på dig en del av ansvaret att dessa verkligen stämmer. I annat fall kan det vara att påpeka att någon annan har utfört ett fel, vilket kan vara mera jobbigt i och med att du ifrågasätter någon annans arbete.

Hur som helst så uppskattas de flesta revisorer, då dessa på ett sätt är den sista utposten för att företagets eller organisationens uppgifter verkligen är korrekta. På det sättet kan du som revisor unna dig att inte vara blyg för att ifrågasätta saker du anser vara felaktiga, då detta gör att andra som gör sitt arbete kanske får den hjälp de behöver för att saker ska stämma och verkligen vara korrekta. För rätt person kan yrket revisor vara mycket givande, samtidigt som du naturligtvis kommer att inneha en relativt bra lön för ditt arbete och tid jämfört med många andra yrken.